Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Opera Spanga

July 22, 2018 @ 6:00 pm - August 23, 2018 @ 11:00 pm

Opera Spanga

Vier maal een moderne triomfmars
In opdracht van de gemeente Weststellingwerf nodigde Opera Spanga in het kader van Leeuwarden-Fryslân2018 de componisten Monique Krüs, Feras Khouri, Floris van Bergeijk en singer-songwriter Jente Meijer, uit om ‘een triomfmars’ te componeren. Deze vier nieuwe triomfmarsen worden voorafgaand aan de opera Aida uitgevoerd door een koor o.l.v. Monique Krüs, door Soli Brass Leeuwarden, door Jente Meijer en de ‘Arabic March” door het Mozaïek Ensemble o.l.v. Feras Khouri

Opera Spanga presenteert Aida, Giuseppe Verdi’s meesterwerk waarin liefde in conflict komt met oorlog. Het tragische verhaal over slavin Aida en haar geliefde Radames wordt na jaren weer uitgevoerd in Nederland; in het Friese buurtschap Spanga. Daar ontstaat een groots multimedia-spektakel. Opera Spanga maakt in het decor gebruik van drie videoschermen, die verschillende werkelijkheden geruisloos in elkaar laten overlopen. De balans tussen ‘echt’ en ‘virtueel’ vervaagt steeds meer, net als in ons dagelijks leven. Alles is openbaar en privacy bestaat niet. Zo switchen de videoschermen moeiteloos van de gruwelen van de oorlog naar de slaapkamers van de personages.
Deze serie voorstellingen en de randprogrammering ‘De Rottige Meente als podium’ laten zien hoe zinloos en desastreus haat, wraak en dus oorlog zijn. Met Aida wil Opera Spanga iedereen ervan doordringen dat oorlog als een instrument uit de tijd is geraakt.

Details

Start:
July 22, 2018 @ 6:00 pm
End:
August 23, 2018 @ 11:00 pm
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/198209060791798/

Venue

Spangahoekweg
Spangahoekweg 47
Spanga, 8482 KL Netherlands
+ Google Map
View Venue Website